Halloj.  Alla helger är bra även om man har en jobbarhelg. Så nu ska jag umgås med alla som finns på mitt jobb i helgen och det är rätt många det. Tycker det är helt ok att jobba helger för då är ju jag ledig mittiveckan istället, och det är väl inte fy skam det heller.

Innan jag började att skriva det här inlägget så tänkte jag på vad sjutton  skulle jag skriva?? Ni vet...när det står  helt still i huvve och när  inga ord finns för att få hop det till ett inlägg.  Tänkte ju åxo att  det vore ju bra om man hade en röd tråd liksom när man skriver ett inlägg så det inte blir så rörigt för då kan det ju  bli svårt för läsaren att få någon sammanfattning av det hela. Det är nåt jag lärt mig under dessa år som  jag har bloggat. Men ibland då blir det som det blir å så är väl livet åxo. Man kan ju inte polera upp allt. Så nu.....ikväll då jag skriver och inte har nån röd tråd för det känns lite hoppigt så äre lika bra jag fortsätter med den stilen eller hur alla kära.... Det är bara att gasa på tills det tar tvärstopp Så nu fortsätter vi!!

Sitter här och funderar lite på gågna tider då jag hittade en gammal bok som är min mormors. Den handlar om vett och ettikett. Sånt är intressant . Kunde bara inte låta bli att läsa denhär boken med bilder till texten. Den handlade om hur man uppför sig fest som vardag, hur man  går i en trapp t,ex. Damerna gick före herrarna. När damerna skulle sätta sig till bords så skulle en riktig gentleman dra ut stolen så damen kunde sätta sig nerbekvämt . Chict och elegant. Vem gör så idag? Tycker att såna här vett och ettikett regler borde följas upp även idag. Jo ..vet jag är lite gammelmodig kanske men ändå.....jämnlikt i all ära.

Har ni tänkt på att idag är folk så dålig på att hälsa ibland. Min mormor sa alltid att det är bättre att hälsa en gång för mycket än en gång för litet. Hon var klok hon. Den som kommer  in i ett rum är den som hälsar tycker jag. Men nåt som är bra nuförtiden är titlar. Det är ju inte som förr att en titel var en sorts stämpel på hur fin man var. En doktors fru hette ju doktorinnan fastän hon inte var beläst om ämnet. Men hon fick titeln på köpet. Herrskap och tjänstefolk. Lite intressant det där.  Hoppas att vi tänker lite annorlunda idag med sånt som titlar. Förr VAR en arbetare en arbetare och hade liksom inte samma status som en beläst människa men sånt är annorlunda idag. Idag har en arbetare bättre ställt och har råd med att ha ett bra liv. Leva gott. Så det är ju bra.

Ska inte skriva nå mer här i min blogg ikväll för då blir ni nog trötta på mig. Ja från inget skriv till massor av skriv här i min blogg ikväll. Ibland så går pennan fortare än vad man tänker, men det är väl det som kallas "få flyt". 


Glad WEEKEND mina kära.


 Ps....Ps...Har ni sett några vår-täcken än då?? ;-)